Over mezelf

Ik ben in 1953 in Bilthoven geboren. In mijn jeugd had ik veel interesse voor ballet en muziek. Daarom koos ik voor het conservatorium waar ik de gitarist Leon Theuns (mijn echtgenoot) leerde kennen. Na mijn conservatoriumopleiding heb ik  o.a. op het Tilburgs Conservatorium en aan kleuters op het Rotterdamse Doveninstituut muziekles gegeven.Daarna heb ik ruim twaalf jaar in Bergen op Zoom als muziektherapeute gewerkt met meervoudig gehandicapte kinderen.

In 1992 heb ik uit pure interesse Eerste Graad Reiki gedaan.

In 1993 heb ik gekozen voor de Tweede Graad en ben ik begonnen met mijn behandelpraktijk.

In 1995 heb ik mijn inwijding tot Reiki-meester gekregen.

Sindsdien geef ik Reiki-cursussen waar iedereen kan leren zichzelf en anderen te behandelen.

Ik ben:

     - lid van de Reiki Alliantie , een wereldwijde organisatie voor meesters die werken volgens de traditie van Usui Shiki             Ryoho. 

     - vrijwilliger bij Reiki Home en verzorg Nederlandstalige digitale Reiki-cirkels "Together in Reiki". Meer info.

Door mijn zeer grote belangstelling voor Japan en de traditionele Japanse cultuur ben ik vanaf 1996 bezig met Ikebana (Japans bloemschikken) en geef ik sinds april 2018 Ikebana-workshops. Neem contact met me op als je hier meer over wilt weten. www.facebook.com/Lydia.en.Ikebana.

Sinds januari 2015 ben ik voorzitter van de Flor van Putte Stichting. Deze stichting organiseert welzijns-activiteiten waarbij Reiki regelmatig op het programma staat.

Maar ook dwarsfluit spelen vind ik heerlijk en doe ik veel. Zowel samen met Leon als in ensembles, op een gewone, maar meestal op een bas-dwarsfluit.


Ik beschouw Reiki als een wezenlijk onderdeel van mijn leven en ben altijd blij als ik dit geschenk door kan geven en van dichtbij kan zien hoe iemand zijn leven vorm geeft met behulp van deze krachtige energie.